لزوم اشتراکگذاری تجارب موفق دانشکدهها در حوزه اعتباربخشی
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ضمن قدردانی از دستاوردهای حاصل شده در سطوح دانشکدهها بر اهمیت به اشتراک گذاشت تجارب موفق واحدها در حوزه اعتباربخشی تاکید کرد.
به گزارش روابط عمومی معاونت توسعه مدیریت و منابع دانشگاه و به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر علیرضا زالی صبح امروز در جلسه مرور اهداف دوره دوم اعتبار بخشی آموزشی وزارت بهداشت و بررسی عملکرد دانشکدههای دانشگاه که با حضور مسئولان اعتباربخشی ستادی و اعضای کمیته اعتباربخشی در دانشکدهها برگزار شد، عنوان کرد: آمار ارایه شده در بخشهای ستادی و مرکز اطلاعات و فناوری دانشگاه حاکی از فعالیت راهبردی با درک عمیق از اهمیت ممیزی در دانشکدههای دانشگاه است.
وی با اشاره به اینکه نتیجه ارزیابی در شان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نتیجه تلاشهای دانشکدهها و گروههای آموزشی خواهد بود، افزود: در روزهای متنهی به ورود تیم ارزیاب وزارت بهداشت و آغاز ممیزی، زمان طلایی برای مدیریت و برنامهریزی و مرور شاخصها و استانداردها محسوب میشود.
رییس دانشگاه اظهار کرد: در فرآیند ارزیابی، همگرایی تیم ارزیاب وزارت بهداشت و تیمی که از سوی دانشگاه برای پاسخدهی انتخاب میشود، چالشها را به حداقل میرساند.
به گفته دکتر زالی، گزارشی که در دوره اعتبارسنجی موسسهای توسط ممیزها ثبت میشود، بازتابی از خودارزیابیهای انجام شده در دانشکدههاست؛ گروههای آموزشی دانشکدهها با مکانیزم آن آشنا هستند، اما نیاز است سنجهها باز هم مرور شوند.
رییس دانشگاه با تاکید بر ضرورت توجه به نقاط بحرانی که در اعتبارسنجی امتیاز قابل توجه دارد، گفت: مسئولان در دانشکدهها باید با حضور مبتنی بر تعهد سازمانی، اهداف و مفاهیم را دنبال کنند.
به گفته دکتر زالی، هیئت رییسه دانشگاه قدردان دستاوردهای حاصل شده در سطوح دانشکدهها است و باید بیش از پیش برای این هماورد ملی با هدف اعتلای دانشگاه و حفظ اعتبار دانشکده آماده شد.
رییس دانشگاه افزود: فضای عمومی کنونی نشان از آمادگی، انتقال مفاهیم و پیامهای کمیته اعتباربخشی به دانشکدههاست که نویدبخش است و با نظارت بر میزان آمادگی فرآیندها در روزهای آینده، اگر مسئلهای وجود داشته باشد، رفع خواهد شد.
دکتر زالی تصریح کرد: اصلاح سایت و بارگذاری محتوا نیز پیشرفت قابل توجهی داشته است. البته همچنان از لحاظ محتوایی امکان ارتقا وجود دارد.
وی برلزوم به اشتراک گذاشتن تجارب موفق دانشکدهها در جلسهای با حضور مسئولان اعتباربخشی تاکید کرد و گفت: دانشکدههایی که اواخر مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفتهاند، آمادگی بیشتر و مستندات برنامهای مناسبتری برای آغاز دوره اعتباربخشی دارند. مستندات برنامهای و موسسهای اشتراکات زیادی دارند، از همین رو میتوان در اعتباربخشی موسسهای از تجربه ارزیابی برنامهای دانشکدههای موفق بهره برد.
دکتر زالی عنوان کرد: پیش از ورود تیم ارزیاب وزارت بهداشت به دانشکدهها، جلسه خوشآمدگویی با حضور هیئت رییسه دانشگاه برگزار خواهد شد. در این جلسه میتوان تصویر واقعیتری از دانشکدهها ناشی از مسائل شهرنشینی و آسیبهای اجتماعی و اقتصادی و مشکلاتی که مختص کلانشهری همچون تهران است را برای اعضای ممیزی ترسیم کرد.
مدیریت فرآیند اعتباربخشی نیاز به برنامهریزی دارد
دکتر محمد فرحبخش مشاور رییس دانشگاه در برنامه راهبردی در این جلسه گفت: چگونگی مدیریت هر فرآیندی از جمله اعتباربخشی در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به عنوان متولی حفظ و ارتقای سلامت جامعه و توانمندسازی افرادی که در این زمینه نقش دارند، نیاز به هدفگذاری، برنامهریزی، تامین منابع، اجرا و پایش دارد.
وی اظهار کرد: بسته مدیریت مطلوب، سنجهها، دستورالعملها و تجارب موفق اعتباربخشی علاوه بر اثرگذاری روی نتیجه سنجش دانشگاه، به مدیریت بهتر این مجموعه نیز کمک شایانی خواهد کرد.
دکتر فرحبخش از آغاز ممیزی در هفته اول آبان ماه خبر داد و افزود: یکی از موضوعات مهم، سایت دانشکدههاست که باید مسائل موجود در راستای ارتقای کیفیتی آن برطرف شود. در این مسیر روابط عمومی و آمار و فناوری اطلاعات دانشگاه در کنار دانشکدهها به رفع دغدغهها میپردازند.
دکتر فرحبخش در پایان از کسب جایگاه شایسته برای دانشگاه با راهبری دکتر زالی رییس دانشگاه و اعضای هیئت رییسه، روسای دانشکدهها و تلاش اعضای کمیته اعتباربخشی ابراز امیدواری کرد.
دکتر حسن امامی مشاور کمیته و مشاور راهبردی رییس دانشگاه، در این جلسه فرآیند اعتباربخشی موسسهای را فرآیند ارتقا دانست و گفت: در این فرآیند عملکرد دانشگاه با استانداردهای بینالمللی ترسیم شده منطبق میشود.
وی ادامه داد: اگرچه اعتباربخشی رنکینگ نیست، اما نتایج اعتباربخشی موسسهای میتواند بازتابی چشمگیر در نظامهای رتبه بندی داشته باشد.
دکتر امامی ضمن الزامی دانستن رعایت 76 استاندارد از 94 استاندارد اعتباربخشی، بر ضرورت توجه به 18 استاندارد ترجیحی نیز تاکید کرد.
مشاور راهبردی رییس دانشگاه ثبت الکترونیک و چاپی مستندات را بسیار مهم دانست و افزود: دادههای بسیار زیادی در اختیار دانشگاه قرار دارد و اگر در زمان مناسب جمعآوری شود و فراموش نشود، ارزیابی واقعیتر و جایگاهی در شان دانشگاه حاصل خواهد شد.
در این جلسه که با حضور دکتر حسن پیری مشاور اجرایی و مدیر حوزه ریاست دانشگاه، دکتر سیدمحمودرضا اعتمادی مدیر آمار و فناوری اطلاعات، اعضای کمیته راهبردی و اعتباربخشی دانشکدهها و نماینده معاونتهای دانشگاه در بحث اعتباربخشی در تالار امام علی (ع) برگزار شد، اهداف و رویکردهای ممیزی دانشکدهها بررسی شد.
مسئولان ستادی اعتباربخشی در این جلسه ضمن ارایه گزارش عملکرد، شاخصهای اعتباربخشی آموزشی و وضعیت بارگذاری محتوا در زیرصفحات وبسایت دانشگاه مورد بحث قرار گرفت.
نظر