×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1402/03/06 - 09:50
  • بازدید : 201
  • تعداد بازدید : 191
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت تاکید کرد:

لزوم توجه به اولویت‌ها و انتظار خدمت‌گیرندگان در تصمیم گیری بهره‌ورانه

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت در ششمین همایش معاونین توسعه مدیریت و منابع دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور، بر اهمیت توجه به نیازها، اولویت‌های سلامت و انتظار خدمت‌گیرندگان در مسیر تصمیم‌گیری بهره‌ورانه تاکید کرد.

به گزارش روابط عمومی معاونت توسعه مدیریت و منابع دانشگاه و به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر بهروز رحیمی معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت در ششمین همایش معاونین توسعه مدیریت و منابع دانشگاه‌های علوم پزشکی که با هدف بررسی عملکرد معاونت‌ها در سال 1401 و با محوریت افزایش بهره‌وری در تالار امام علی(ع) برگزار شد، با اشاره به نقش این رویداد در ارتقای آگاهی، دانایی به اشتراک‌گذاری اطلاعات و تجارب موفق، عنوان کرد: در نظام سلامت چگونگی افزایش بهره‌وری موضوع مهمی است و این جلسات نیز نقش مهمی در ارتقای هم‌افزایی خواهد داشت.

وی ادامه داد: انسجام تیمی، نقش‌آفرینی چندگانه، باورپذیری اعضا و تعیین، توزیع و تنظیم نقش نیروهای انسانی که هویت سازمانی را تشکیل می‌دهند نیز موضوع مهمی است. در ارتقای بهره‌وری یکی از اصول بیان اشکالات و نقاط قوت است؛ داشته‌ها و نداشته‌های سازمان باید مطرح شود تا در راستای رفع و تقویت آن برنامه‌ریزی صورت گیرد.

دکتر رحیمی تناسب‌گرایی را در کنار تخصص‌گرایی و حرفه‌گرایی از اصول مدیریتی دانست و افزود: فارغ از توجه به نتیجه، برای ماندگاری باید به فرآیند و چگونگی انجام امور توجه کرد. بهره‌وری به معنای افزایش همسویی فعالیت‌ها با اهداف تعیین شده و کاهش اتلاف منابع در انجام امور است تا اثربخشی و کارایی حاصل شود. بیشترین میزان دستیابی به اهداف تامین، حفظ و ارتقای سلامت، مشارکت مالی عادلانه و پاسخگویی به عنوان اثربخشی و حداکثر استفاده از منابع مختلف فیزیکی، انسانی، مالی و سایر عوامل با بهترین کارکرد و به روش علمی به عنوان کارایی مدنظر است.

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت در ادامه تصریح کرد: در نظام سلامت و برنامه توسعه هفتم تولیت با تمامیت، اقتدار، عزت و ابزار آن معنا پیدا می‌کند. ما به عنوان اجزای تولیت باید بدانیم چه شانیتی داریم.هیچ از کدام از مولفه‌های توسعه‌ای و مدیریتی به میزان نیروی انسانی اهمیت ندارد. از طرفی وزارت بهداشت بدون آموزش و سهم سواد سلامت جامعه، هیچ مزیت رقابتی نسبت به سایر نهادها نخواهد داشت. خروجی تمام برنامه‌ریزی‌ها و سیاست‌گذاری‌ها باید ارتقای سلامت مردم و امنیت روانی جامعه باشد.

دکتر رحیمی اظهار کرد: تصمیمات بهره‌ورانه باید بر اساس نیازها، اولویت‌های سلامت و انتظار خدمت‌گیرندگان گرفته شود. همچنین بازده اجتماعی سرمایه‌گذاری، بازده نزولی و هزینه فرصت از مهمترین ابزارهای مدیریت بهره‌وری در تامین منابع محسوب می‌شود.

وی با تاکید بر ضرورت ایجاد توازن و تعادل در حوزه منابع انسانی با سایر ورودی‌های نظام سلامت، عنوان کرد: ضعف در فرایند آموزش و ایجاد مهارت در پرسنل جدید و عدم وجود وقت و منابع کافی برای روزآمد نمودن دانش و مهارت پرسنل قدیمی مسائلی را در راستای دسترسی به نیروی کارآمد ایجاد می‌کند.

دکتر رحیمی ضمن ارایه اعداد و ارقامی از فعالیت بهداشتی و درمانی نظام سلامت کشور در 18 هزار خانه بهداشت، پنج هزار و 600 پایگاه سلامت، پنج هزار و 600 مرکز بهداشت، 10 هزار و 84 بیمارستان و سه هزار و 87 مرکز فوریت پزشکی، اظهار کرد: تحلیل حساب‌های ملی سلامت و اطلاعات مرتبط با گردش مالی نظام سلامت نقش مهمی در برنامه‌ریزی موثر ایفا می‌کند.

وی ادامه داد: ارتقای سواد سلامت جامعه، ارتقای مهارت کارکنان، هوشمندسازی نظام سلامت، توسعه منابع سلامت محور، استفاده از مدل‌های جدید مدیریتی، حذف هزینه‌های غیرضروری، افزایش رقابت در بازار دارو و تقویت بخش خصوصی از جمله راهکارهای کاهش تورم در بخش سلامت است. در سیستم‌، خطاهای پرتکرار و دلیل بروز آن‌ها باید شناسایی شود تا حرکت در مسیر افزایش بهره‌وری تحقق یابد.

فرآیند بهره‌وری به عنوان یک اصل اساسی مدیریتی، اجتناب ناپذیر است

دکتر علیرضا زالی رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در این نشست، تشکیل منظم و مستمر این جلسات در سراسر کشور را حاکی از اشتراک نظر و خرد جمعی دانست و گفت: با تامین منابع در روزهای سخت کنونی، در سطوح مختلف قدردان معاونین توسعه مدیریت و منابع هستیم.

وی ادامه داد: فرآیند بهره‌وری به عنوان یک المان اساسی مدیریتی، اجتناب‌ناپذیر است. امروزه بهره‌وری موضوع لوکس گذشته نیست و ضرورتی غیرمنفصل در مدیریت نوین است. دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور از نظر این تفکر و گفتمان سازی، پیش‌قراول بوده‌اند.

دکتر زالی با بیان اینکه وزیر بهداشت تاکید مستمر بر ارتقا، توسعه و تعمیق بهره‌وری دارد، افزود: گفتمان‌سازی بهره‌وری در سطح دانشگاه‌های علوم پزشکی شهید بهشتی باید به یک فرهنگ رایج تبدیل شود. امروزه بهره‌وری چند عاملی مدنظر است و دستگاه‌ها صرف نظر از وظایف ذاتی برای تسهیل منابع نوین و خلق سود سرشار به عنوان فاکتور مقدس مدیریتی باید گام بردارند. از طرفی دانشگاه‌های علوم پزشکی در حال گذار به سمت دانشگاه‌های نسل سوم هستند و لاجرم در این کرودیور حضور دارند.

رییس دانشگاه با اشاره به اهمیت توجه به تجارب بهره‌وری تصریح کرد: با مرور تجربیات سایر کشورها یکی از اقدامات برونسپاری مبتنی بر تجارت با فروش نرم‌افزارهای نوین و به دنبال آن تحقق و بازآفرینی منابع مورد توجه است.

دکتر زالی اظهار کرد: سهم نظام سلامت از منابع عمومی و تولید ناخالص ملی "GDP" اندک است، از طرفی در کنار تامین منابع، با چالش پایداری و ثبات منابع نیز روبه‌رو هستیم.

وی در ادامه تصریح کرد: عبور از نهضت حسابداری نقدی به تعهدی فرآیندی کارآمد است و هیچ حوزه‌ای به میزان نظام سلامت در این نهضت مترقی نبوده است.

دکتر زالی تخصیص و بازسازی و مدیریت منابع در کنار تامین منابع را موضوع مهم مدیریتی دانست و افزود: همچنان با نگهداشت مطلوب نیروی انسانی، مهندسی مطلوب آن و استفاده بهینه از ظرفیت نیروی انسانی در دانشگاه‌های علوم پزشکی فاصله داریم که البته با تغییراتی که در برنامه توسعه هفتم و تولیت بخشیدن به وزارت بهداشت دیده شده، تغییرات خوبی را شاهد خواهیم بود. هم چنینی فرصت‌های خوبی هم برای شرکت‌های دانش بنیان در نظر گرفته شده که میدواریم دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور از آن بهره کافی را ببرند.

  • گروه خبری : اخبار معاونت
  • کد خبر : 127063
کلید واژه

نظرات

0 تعداد نظرات

نظر

تنظیمات قالب