دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی؛ یکی از برترین دانشگاه های کشور در انضباط مالی
معاون فنی و حسابرسی امورعمومی و اجتماعی دیوان محاسبات کشور گفت: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی یکی از برترین دانشگاه های کشور در استقرار نظام های مالی و کنترلی است که تعامل مناسبی با دستگاه های نظارتی دارد.
معاون فنی و حسابرسی امورعمومی و اجتماعی دیوان محاسبات کشور گفت: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی یکی از برترین دانشگاه های کشور در استقرار نظام های مالی و کنترلی است که تعامل مناسبی با دستگاه های نظارتی دارد.
به گزارش روابط عمومی معاونت توسعه مدیریت و منابع دانشگاه و به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی دوشنبه 21 تیرماه دکتر کیومرث داودی در جشنواره انضباط مالی و اقتصاد مقاومتی که به صورت مجازی و با رعایت پروتکل های بهداشتی در تالار همایش های امام خمینی (ره) برگزار شد، ضمن قدردانی از تلاش های مدافعان سلامت در سنگر مقابله با کرونا اظهار کرد: موضوعات مالی و بودجه ریزی یکی از مهمترین رویکردهای جشنواره انضباط مالی و اقتصاد مقاومتی است.
وی توضیحاتی درخصوص وظایف دیوان محاسبات کشور ارایه داد و افزود: اساس شکل گیری دیوان محاسبات کشور پاسداشت از بیت المال است.
معاون فنی و حسابرسی امورعمومی و اجتماعی دیوان محاسبات کشور بررسی عملکردمالی، رسیدگی به اموال و دارایی های دستگاهها را یکی از اصلی ترین وظایف دیوان محاسبات کشور عنوان کرد و افزود: انضباط مالی به معنی رعایت قوانین، مقررات و گزارش دهی درست و به موقع در حوزه مالی است.
دکتر داودی پیشگیری را به عنوان مهمترین مولفه نظارت های مالی عنوان کرد و گفت: سیاست دیوان کمک و پیشگیری از تخلفات و اجرای بی کم و کاست مقررات مالی و اداری است.
وی با اشاره به این که اولین گام و سنگ بنای برقراری انضباط مالی، شفافیت مالی است خاطرنشان کرد: استقرار نظام های کنترل داخلی و شناسایی نقاط قوت و ضعف از اهم قوانین برقراری شفافیت مالی است.
معاون فنی و حسابرسی امورعمومی و اجتماعی دیوان محاسبات کشور با تاکید بر این که کلیه اموال و مجموعه ای که در اختیار مدیران در سطوح مختلف است، امانت بیت المال محسوب می شود تاکید کرد: باید در مقابل تمام وظایف پاسخگو باشیم و نسبت به نتایج مثبت و منفی اموربا صبروبردباری به نحوی شایسته عمل کنیم.
آشنایی کارکنان نسبت به قانون بودجه یکی از الزاماتی بود که دکترداودی به آن اشاره کرد و الزام برقراری انضباط مالی با رویکرد توجه به رهنمودهای شکل گیری اقتصاد مقاومتی را در دستگاههای اجرایی کشور خواستار شد.
وی در ادامه با بیان این که شفافیت مالی به معنی رعایت کامل مقرارت است توضیح داد: به طور مثال عدم پرداخت تعهدات به موقع دستگاهها از مهمترین مصادق عدم رعایت شفافیت مالی و ترک فعل محسوب می شود.
معاون فنی و حسابرسی امورعمومی و اجتماعی دیوان محاسبات کشوربا تاکید بر این که هیچ کشوری بدون رعایت قوانین و مقررات مالی، نظارت و کنترل داخلی و عدم توجه به منابع مالی نمی تواند اقتصاد موفقی داشته باشد، اهمیت برگزاری جشنواره انضباط مالی و اقتصاد مقاومتی را با هدف برقراری تعادل منطقی بین منابع و مصارف را یادآور شد.
دکتر علیرضا زالی رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز در بخش دیگری از این جشنواره اظهار کرد: دانشگاه ها به عنوان یکی از نهادهای ارایه خدمات، نمی توانند بدون توجه به مولفه های کلان اقتصاد کشور شکل بگیرند و فعالیت کنند.
وی با بیان اینکه هیچ دانشگاهی نمی تواند به صورت جزیره ای، بدون توجه به آسیب های اقتصادی موجود در کشور حرکت کند، تصریح کرد: سال های اخیر تجربه نشان داده است که فربه شدن و افزایش دخالت دولت ها در اقتصاد کشور همواره موجب نتایج مطلوب نمی شود و می تواند آثار زیانباری را به دنبال داشته باشد.
وی با تاکید بر ضرورت تعدیل منطقی دخالت دولت در اقتصاد، خواستار حرکت دولت ها در مسیر تبدیل شدن به یک نهاد نظارتی شد.
دکتر زالی با بیان اینکه دولت ها هرچه فربه تر عمل کنند و ساختار غیرچابک تری داشته باشند آثار مخرب بیشتری بر اقتصاد وارد می شود، گفت: دخالت دولت در بازارها باعث شکست های نهادی می شود.
تاکید دکتر زالی بر ضرورت مداخله دولت در حوزه رفاه اجتماعی و سلامت
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ادامه بر ضرورت مداخله دولت در دو حوزه رفاه اجتماعی و حوزه سلامت تاکید کرد.
وی در ادامه با اشاره بر اهمیت شفافیت اقتصادی و فساد ستیزی در گشایش اقتصاد کشور گفت: شفافیت زدایی و فساد دو روی یک سکه اند و انضباط مالی راه مقابله با این مسائل است.
دکتر زالی با اشاره به رتبه نامطلوب کشور در نظام های بین المللی شفافیت مالی در سال های اخیر، خواستار تحقق اقدامات موثر در این زمینه شد.
وی ویژه خواری، رانت های سیاسی، اجتماعی و اقتصاد در سایه و زیر زمینی را نتیجه عدم شفافیت مالی عنوان کرد و گفت: این آثار مخرب را باید با انضباط و شفافیت مالی از بین برد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ادامه افزود: برون دادهای اقتصاد در سایه وارد سبد درآمد های ناخالص داخلی نمی شود.
وی نقدینگی سرگردان در اقتصاد جامعه را عامل تورم دانست و گفت: در سال های اخیر نقدینگی سرگردان در کشور به صورت فزاینده ای رو به افزایش است و همچون بهمن بر سر جریان های اقتصادی اصیل آوار می شود.
دکتر زالی با تاکید بر اهمیت سرمایه اجتماعی حاکمیت، یادآور شد: در سال های اخیر سرمایه اجتماعی برای جلب اعتماد عمومی جهت سرمایه گذاری در بازارهای متعارف کاهش یافته است که از نمونه های آن می توان به بورس اشاره کرد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ادامه به نقش دیوان محاسبات در شکل گیری فرهنگ انضباط مالی اشاره کرد.
شکل گیری اقتصاد خرد محور با توسعه شرکت های دانش بنیان
وی حرکت به سمت توسعه شرکت های دانش بنیان را باعث شکل گیری اقتصاد خرد محور عنوان کرد و گفت: باید با تسهیل گری و مقررات زدایی و سرمایه گذاری دولت باعث چابکی شرکت های دانش بنیان شویم.
دکتر زالی با تاکید بر ضرورت خوداتکایی و خودکفایی ولی برای حل مشکلات و معضلات اقتصادی، گفت: خودباوری باید به یک پارادایم و گفتمان ملی تبدیل شود.
وی همچنین با بیان اینکه در اقتصاد صادراتی نیز بسیاری از ظرفیت های کشور مغفول باقی مانده است، بر ضرورت برنام ریزی برای صدور محصولات دانشی همچون نانوتککنولوژی، بیوتکنولوژی، گیاهان دارویی و داروهای گیاهی و جایگزین کردن صادرات نرم افزاری به جای صادرات نفتی تاکید کرد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه دانشگاه ها باید منبع آفرینی و اشتغال آفرینی کنند و برنامه های متعدد اقتصادی داتشه باشند، یادآور شد: بنابر فرمایشات مقام معظم رهبری دانشگاه ها می توانند به عنوان یک نهاد ثروت آفرین مورد توجه قرار بگیرند.
دکتر زالی همچنین در پایان ضمن قدردانی از تلاش های معاون توسعه دانشگاه و مدیران ستادی برای تحقق انضباط مالی و شفافیت در دانشگاه، به برگزیدگان این جشنواره تبریک گفت.