دکتر محمود خدادوست:
دستیابی به اهداف نظام سلامت بدون همراهی سازمان های مردم نهاد امری غیر ممکن است
اولین نشست هماندیشی و تعامل سهجانبه بین دانشگاه، رابط خیرین، واحدهای تابعه، سمنهای حوزه سلامت، گروههای جهادی و داوطلبانه، گروههای داوطلب و خیرین حوزه سلامت در تالار امام خمینی(ره) دانشگاه و جمعی از مسئولان حوزه خیرین و سازمانهای مردم نهاد برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی معاونت توسعه مدیرت و منابع دانشگاه نشست مذکور با حضور دکتر علیرضا زالی رئیس دانشگاه، دکتر محمود خدادوست معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه، دکتر علیرضا اسدی مدیر سازمان های مردم نهاد و امور خیرین سلامت دانشگاه، دکتر محمودی مشاور وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی در امور خیرین، محمد جواد حیدری پورمدیر کل خیرین وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به همراه جمعی کثیری از مسئولین برگزار شد.
در این نشست که در صبح روز سه شنبه هشتم آذر ماه سال جاری برقرار بود دکتر علیرضا زالی رئیس دانشگاه رابطهای خیرین و خیرین حوزه سلامت اقدامات گروههای داوطلب و خیرین حوزه سلامت را از اثربخشترین فعالیتها درحوزه اجتماعی کشور دانست و ضمن ارزیابی وضعیت سلامت در عرصه جهانی، بومی و ملی، اثربخشی فعالیتهای خیرین و فعالان سازمانهای مردم نهاد را تشریح کرد.
رییس دانشگاه چالش فراسوی حوزه سلامت را تغییر در الگوی زندگی عنوان کرد و گفت: دور شدن از سنتها و گرایش به شهرنشینی موجب شده الگوهای زندگی فعلی از منظر سلامت، مخالف با استاندارهای زندگی سالم و همراستا با سبک زندگی پرمخاطره باشد.
دکتر زالی عدم وجود زیرساختهای لازم برای گذر از دوران سنتی به مدرن را از مهمترین دلایل تهدید کننده سلامت افراد دانست و توضیح داد: به طور مثال امروز رنجی که به سیستم سلامت برای درمان یک بیمار مبتلابه فشار خون یا سندرم متابولیک وارد میشود به دلیل سبک غلط زندگی به مراتب از گذشته بیشتر و زمانبرتر است.
به گفته رییس دانشگاه حوزه سلامت، حوزهای چندوجهی است که بدون توجه به مسائل اقتصادی ارایه راهکار منطقی برای آن غیر ممکن است.
دکتر محمود خدادوست معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه نیز در این مراسم با اشاره به اینکه سمنها و سازمانهای مردم نهاد همواره در تمام بحرانها و با حداکثر توان خدمت رسانی دربخش دولتی و دستگاههای اجرایی را تسهیل کردهاند، تلاشهای این افراد را ستودنی توصیف کرد.
وی با اشاره به اینکه تامین سلامت در دنیا از اولین اولویتهای کاری دولت است خاطرنشان کرد: دستیابی صد در صدی به اهداف نظام سلامت بدون همراهی آحاد مردم و سازمان های مردم نهاد امری غیر ممکن است.
محمد جواد حیدری پورمدیر کل خیرین وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در این نشست ضمن ارزیابی مثبت فعالیت گروههای جهادی در حوزه سلامت به اپیدمی کرونا و چالشهایی که این بیماری برای نظام سلامت ایجاد کرد اشاره کرد و گفت: حضور موثر و حمایتهای همه جانبه خیرین و سازمان های مردم نهاد در کناردولت و مردم، از نمونههای بارز تبلور فرهنگ ایثار و ازخودگذشتگی است.
دکتر علیرضا اسدی مدیر سازمانهای مردم نهاد و امور خیرین سلامت نیز در این جلسه به مشارکتهای خیرین در حوزههای مختلف خصوصا سلامت اشاره کرد و افزود: فعالیتهای داوطلبانه خیرین فارغ از هر نگاهی، انسان دوستی وتوجه به همنوع را سرفصل اقدامات خود میداند.
وی اجرای سیاستهای راهبردی برای دستیابی به درک مشترک از نیازهای حوزه سلامت را مورد توجه قرار داد و گفت: خیرین و گروههای فعال داوطلب در نظام سلامت با تمام توان برای ارتقای خدمات سلامت محور تلاش میکنند.
دکتر اعظم پناهی مدیرعامل انجمن حمایت از بیماران کلیوی نیز در این نشست با اشاره به اینکه برگزاری این همایش آغازی برای ارتباط موثر بین دانشگاه، معاونتها و سمنها است اظهار کرد: گروههای مردمی و داوطلبان نمونه بارز روحیه ایثارگری در کشور هستند.
دکتر صلاحالدین دلشاد مدیر موسسه انجمن خیریه محکم نیز در این مراسم به تلاشهای این انجمن در راستای شناسایی بیماریهای بدو تولد اشاره کرد و توضیحاتی درباره تنوع خدمات سازمانهای مردم نهاد و داوطلب ارایه داد.
دکتر محمودی مشاور وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی در امور خیرین در این نشست ضمن تقدیر و تشکر از تمام همکارانی که در هر سطحی در حوزه خیرین مشغول به فعالیت هستند گفت: ما همواره ادامه دهنده مسیر همکاران خود هستیم و برای این امر از تمام توان فکری و اجرایی گروه استفاده می کنیم.
دکتر محمودی در ادامه به اهمیت مشورت در فعالیت ها بالاخص فعالیت های حوزه خیرین اشاره کرده و گفت: در بخش خیرین مردم نهاد هیچگونه تصمیمی به صورت فردی اخذ نمی شود و تمام تصمیم ها جمعی و با حضور ذینفعان اتخاذ می شود، وی در ادامه گفت: حتی در کوچکترین تصمیم ها تمام سمن ها دعوت می شوند و با رای جمعی و مشارکت عمومی به یک تصمیم واحد می رسیم.
لازم به ذکر است برگزاری پنل پرسش و پاسخ مسئولین، بیا توضیحات سمن ها و نمایندگان خیرین حوزه سلامت، بیان مطالبات آن ها و ... از دیگر بخش های این برنامه بود.