لزوم بهرهگیری از هوش مصنوعی در فرایندهای مدیریت سرمایه انسانی
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بر لزوم استفاده از هوش مصنوعی در فرایندهای مدیریت سرمایه انسانی برای افزایش بهرهروی و دستیابی به اهداف عالی سازمانی تاکید کرد.

به گزارش روابط عمومی معاونت توسعه مدیریت و منابع دانشگاه و به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی دکتر علیرضا زالی در مراسم تقدیر از همکاران حوزه مدیریت توسعه سرمایه انسانی دانشگاه، به کاربردهای هوش مصنوعی در حوزه نیروی انسانی از جمله فرایندهای مربوط به استخدام فرد کارآمد، پاسخگویی به سوالات مختلف کارکنان، استعدادیابی، تعیین آموزشهای مورد نیاز، توسعه عدالت در سازمان، تعیین استراتژی های مختلف اشاره کرد و آن را باعث بهره وری و دستیابی به اهداف عالی سازمان دانست.
دکتر زالی ضمن تقدیر از تلاش و زحمات همکاران حوزه سرمایه انسانی دانشگاه این حوزه را یکی از مهمترین و راهبردی ترین بخشهای دانشگاه برشمرد که به ایفای نقش میپردازد.
وی نیروی انسانی را قلب تپنده هر سازمانی برشمرد و افزود: شکوفایی، توسعه و رونق و رسیدن به اهداف متعالی هر سازمان در گروی داشتن نیروی انسانی خلاق، کارآمد، به هنگام و دانشمند و خلاق و مبتکر است. نقش نیروی انسانی در توسعه و تعالی سازمانها بسیار تاثیر گذار است.
وی اعتبارات، سرمایه مالی و زیرساختها را ابزار ضروری برای توسعه هر نهادی برشمرد و یادآور شد که در کنار این عوامل مهمترین نقش را نیروی انسانی ایفا میکند.
دکتر زالی حفظ و نگهداشت نیروی انسانی را مهمترین ابزار توسعه و تعالی یک سازمان عنوان کرد و گفت: به همین دلیل امروزه در سنجههای ارزیابی نهادی موسسات، نوع ارتقا، پیشرفت و خلاقیت و ابتکار در مورد نیروی انسانی مورد بررسی قرار می گیرد.
وی با اشاره به اصطلاحات و واژههای علم مدیریت در خصوص نیروی انسانی خاطرنشان کرد که نیروی انسانی در یک سازمان قدرت بخش است و گنجینه و دارایی سازمان به شمار میرود.
به گفته دکتر زالی امروزه دیگر مدیریت منابع انسانی صرفا به جذب و استخدام نیروی انسانی محدود نمیشود بلکه بحث یک استراتژی بزرگ مطرح است.
رییس دانشگاه مدیریت منابع انسانی را یک مسئله دینامیک، پایدار و توسعه پذیر توصیف کرد و افزود: در دانشگاه برای رسیدن به اهداف بلند استراتژیک و متعالی چارهای جز عبور از مسیر مدیریت بهینه، بروز، مبتکرانه و خلاقانه نیروی انسانی نیست.
دکتر زالی با اشاره به این که امروزه در دنیا از کارکنان به عنوان شرکا در هر موسسه نام برده می شود یادآور شد: در مجموعه دانشگاه، نیروی انسانی در حوزههای مختلف بهداشتی، درمانی، اداری و بودجه ای در حال فعالیت در راستای اعتلای دانشگاه هستند بنابراین حفظ و نگاهداشت این نیروها بسیار مهم است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ادامه سخنان خود با اشاره به اهمیت بسیار مهم حفظ و نگهداری سرمایه انسانی در دانشگاه تاکید که با ایجاد بسترسازی لازم برای ارتقا و توانمندسازی آنها انجام شود و دانش و مهارت و ابتکارات و خلاقیت در آنها ارتقا یابد.
وی فرسایش نیروی انسانی را یک آفت در سازمانها برشمرد و تاکید کرد که باید مراقبت کنیم مهارت، خردورزی و دانش نیروی انسانی همواره روبه افزایش باشد.
دکتر زالی حس بی عدالتی را یکی از خطرها و آفتها در نهادها برشمرد که می تواند برونداد و راندمان سازمان را کاهش دهد و تاکید کرد: باید تلاش کنیم نیروی انسانی شاغل در محیط و ستاد دانشگاه احساس نکند که در محیطی غیرمنصافه و غیرعادلانه کار می کند زیرا این احساس راندمان نیرو را کاهش میدهد.
وی افزود: وظیفه ما این است که مساوات و عدالت ورزی را در سطوح ستاد و عرصه دانشگاه به عنوان یک اتمسفر پیرامونی برقرار کنیم زیرا در غیر اینصورت باعث متلاشی شدن سرمایه اجتماعی مسئولان و مدیران میشود.
دکتر زالی خاطرنشان کرد: هرجا سرمایه اجتماعی مضمحل شود باعث دوری از اهداف می شود. بنابر این یکی از وظایف ما این است که در دانشگاه به ارتقا و حفظ سرمایه اجتماعی به عنوان پیشران توسعه دانشگاه کمک کنیم.
دکتر زالی با اشاره به ضرورت آموزش ضمن خدمت گفت: نیروی انسانی شاغل در دانشگاه با توجه به پیشرفتهای نوین فناوری و علمی باید بروز و بهنگام باشد. نقش آموزش نیروی انسانی بسیار مهم است و باید متناسب با نیاز، ذائقه، سلیقه کارکنان برنامه های جذاب ضمن خدمت برای آنها اجرا شود.
رییس دانشگاه با اشاره به استفاده از فضای مجازی برای توسعه آموزش ضمن خدمت کارکنان بر بروز رسانی، ایجاد جذابیت، ابتکارهای نو در برنامه آموزش ضمن خدمت کارکنان متناسب با نیازهای شغلی کارکنان حوزه های مختلف بهداشتی،درمانی و اداری تاکید کرد.
دکتر زالی مهمترین پارامتر در توسعه یک سازمان را آموزش ضمن خدمت کارکنان برشمرد و یادآور شد که این آموزش میتواند از همان بدو استخدام آغاز شود.
وی استعدادیابی و کشف و توسعه و ارتقای استعدادهای کارکنان را از دیگر نکات مهم در اعتلای دانشگاه برشمرد و یادآور شد: در محیط راکد و کسالت بار، نه تنها استعدادی رشد نمی کند بلکه سرکوب نیز میشود.
رییس دانشگاه با بیان این که توانمندسازی با آموزش ضمن خدمت یکسان نیست، توانمندسازی را شامل توانایی حل مشکل، تشریک مساعی و رسیدن به اهداف متعالی سازمان عنوان کرد و یادآور شد که با ایجاد این توانایی در نیروی انسانی باید وی نسبت به بدو خدمت خود توانمندتر شود.
دکتر زالی پیشنهادهای نیروهای محیطی را خوب و کارآمد برشمرد و بر گسترش نظام پیشنهادها در سطوح مختلف پرسنلی و کارمندی و تشویق پیشنهادهای خوب تاکید کرد.
60درصد نیروی انسانی دانشگاه را زنان تشکیل میدهند
دکتر زالی خاطرنشان کرد: امروز بالاترین رشد کمی نیروی انسانی در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در سالهای اخیر را داشتیم به نحوی که اکنون بیش از 19 هزار نفر در این دانشگاه در حال فعالیت هستند و 60 درصد آنان یعنی 11 هزار و 700 نفر از این تعداد را بانوان تشکیل می دهند و تمشیت امور حوزه های مختلف دانشگاه با دستان پرتوان آنان انجام میشود.
وی در ادامه سخنان خود به برخی چالشهای کارکنان نظیر مشکلات معیشتی و مسکن در شهر تهران اشاره کرد و توضیحاتی در این خصوص بیان کرد.
وی امنیت شغلی در نیروی انسانی را مهم برشمرد و یادآور شد که هرچه امنیت شغلی کاهش یابد بهره وری کارکنان کاهش مییابد.
وی تبدیل وضعیت استخدامی را باعث افزایش امنیت شغلی عنوان کرد.
دکتر زالی با اشاره به این که کارنامه حوزه سرمایه انسانی دانشگاه در محیط و صف درخشان است به استخدام دو هزار و 400 نفر در سه سال گذشته در دانشگاه اشاره کرد و آن را مرهون تلاش همکاران این حوزه دانست.
وی افزود: در سطح استان تهران در سه سال اخیر در حوزه نگهداشت نیروی انسانی موفق به کسب رتبه اول شده ایم.
دکتر زالی در خاتمه سخنان خود از زحمات مدیران امور اداری و کارگزینی و کارگزینان واحدهای مختلف این دانشگاه تقدیر کرد و عملکرد آنان را منطبق بر بهره وری دانست و برای تمامی آنان آرزوی توفیق و سلامت کرد.
دکتر محمود خدادوست معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه نیز در این نشست ضمن تقدیر از همکاران ستادی و مراکز تابعه حوزه سرمایه انسانی داشگاه گفت: ما از جمله معدود سازمانهایی هستیم که در آن حوزه نیروی انسانی به عنوان سرمایه نیروی انسانی نامگذاری شده است و این به دلیل اهمیت این حوزه است.
وی نگهداشت سرمایه انسانی را مهمترین وظیفه این حوزه برشمرد و گفت: این مهم نیازمند صرف هزینه است و به هر نحو ممکن باید با تدابیر موثر در نگهداشت و حفظ این سرمایه انسانی بکوشیم.
دکتر خدادوست برخورد مناسب، تسهیل مشکلات و چالشها و ارتقای آگاهی پرسنل را در حفظ و نگهداشت پرسنل موثر برشمرد.
وی با اشاره به آمار کارکنان شاغل در دانشگاه، کار حوزه سرمایه نیروی انسانی را بسیار ستودنی برشمرد.
دکتر خدادوست با اشاره به حمایت و توجه همیشگی ریاست دانشگاه نسبت به پرسنل از تلاش همکاران این حوزه تقدیر کرد و از آنان خواست که همواره شنوای صحبتها و دغدغههای پرسنل باشند و تا حدامکان در راستای رفع آن تلاش کنند.
دکتر ناصر پروانی مدیر توسعه سرمایه انسانی دانشگاه نیز در این مراسم به ارایه گزارشی درخصوص اقدامات صورت گرفته در طول سه سال گذشته در این مدیریت پرداخت.
کسب رتبه اول در حوزه نگهداشت نیروی انسانی در استان تهران در دو سال گذشته، صدور احکام بازنشستگی دو هزار و 300 نفر از کارکنان دانشگاه و صدور احکام کارکنان دانشگاه به صورت جامع، برخی از این اقدامات بود.
وی صدور احکام به صورت جامع را از اقدمات این مدیریت برشمرد که با هماهنگی بسیار خوب واحدهای مختلف دانشگاه انجام شده است و میتواند به عنوان یک الگو برای سایر سازمانها و دانشگاهها مطرح شود.
وی ضمن تقدیر از حمایت ریاست دانشگاه و معاون توسعه دانشگاه از تلاش شبانه روزی همکاران حوزه نیروی انسانی واحدهای مختلف دانشگاه قدردانی کرد.
مراسم تقدیر از همکاران حوزه مدیریت توسعه سرمایه انسانی دانشگاه با حضور دکتر علیرضا زالی رییس دانشگاه و دکتر محمود خدادوست معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی، دکتر حسن پیری مشاور رییس دانشگاه و جمعی از مدیران کارگزینی، نیروی انسانی و کارگزینان و مدیران اداری در تالار امام علی(ع) برگزار شد.
در خاتمه این مراسم از 114 نفر از مدیران امور اداری و کارگزینی و کارگزینان واحدهای مختلف این دانشگاه تقدیر شد.